Chifle pentru Burger
Am vazut prima data reteta asta pe Instagram-ul lui Adi Hadean si am si trecut la treaba! Nu m-am putut abtine – aratau prea bine si parea (chiar este!) o reteta usoara. Asa ca o reproduc si eu aici, cu speranta ca o veti incerca si voi!
125g de apa
250g de lapte
55g de unt
Incalziti intr-un vas apa, laptele si untul, doar pana acesta se topeste.
700g faina
7g drojdie uscata
30g zahar
10g sare
Intr-un bol amestecati 1/3 din "uscate" cu "udele" dupa care puneti restul uscatelor pe rand, framantand.
1buc ou
Adaugati un ou si framantati la mana 8 minute, pana aluatul este bine dezvoltat.
Formati 12 bile egale (100g) pe care le acoperiti cu un stergar (sau o tava intoarsa invers) si le lasati o ora la dospit. Ungetile cu un galbenus de ou si presarati deasupra dupa preferinta susan, mac, sare (sau nimic).
Coaceti 10 minute la 220 grade, dupa care le mai tineti 10 minute acoperite.