Creme brulee

Creme brulee e un desert simplu si delicios cu un mixt perfect de texturi: moale si cremos la interior si crunchy la exterior.

Pentru 4 ramekine de ~150ml:

  • 520 g Smantana pentru frisca

  • 80 g Lapte

  • 1 bc Esenta de vanilie

Pune toate ingredientele intr-o ala pe foc, pana la primul clocot.

  • 9 bc Galbenus ou

  • 80 g Zahar

Amesteca zaharul si galbenusurile dupa care tempereaza-le cu frisca fierbinte. Da spuma formata deasupra deoparte si umple 4 ramekine cu cumpozitia formata.

Coace-le intr-o tava in care ai pus cam 2 cm de apa, la 160C cu ventilatie, aproximativ 45 minute. Dupa coacere si racirea completa la frigider (aproximativ 6 ore), pune un strat subtire de zahar peste fiecare desert si caramelizeaza cu o torta.

Serveste in maxim 30 minute dupa caramelizare, pentru textura perfecta!

Previous
Previous

Briose Red Velvet

Next
Next

Crema rosie pentru torturi si prajituri