Cozonac Cruffin

Da, am reusit dupa 2 ani sa postez o reteta de cozonac inainte de Paste. Mare lucru, zic!

Asadar, astazi avem Cozonac Cruffin, in cazul in care v-ati plictisit de celelalte retete de cozonac pe care le am pe canal sau doar doriti sa faceti ceva diferit, ceva special!


Pentru 2 forme de 15 cm diametru, aproximativ 750g / buc :

Pentru maia:

  • 26g Drojdie proaspata

  • 40 g Faina

  • 60 g Lapte caldut

Pune ingredientele intr-un bol si amesteca-le cu un tel. Acopera cu folie alimentara si pune bolul intr-un loc cald (in cuptorul oprit dar cu becul aprins, de ex) pentru 15 minute,

Pentru aluat:

  • 5 buc Galbenus

  • 30 g Coaja Citrice

  • 125 g Zahar

  • 4 g Sare

  • 1 buc Esenta Rom

  • 2 buc Esenta Vanilie

  • 190 g Lapte caldut

Toate ingredientele se amesteca in bolul unui mixer planetar folosind un tel, pana cand zaharul si sarea s-au dizolvat complet.

  • 500 g Faina

Se adauga maiaua si faina si se mixeaza cu atasamentul carlig, pe cea mai mica viteza timp de 5-7 minute.

  • 66 g Unt

Untul moale se adauga peste aluat si se mixeaza tot pe viteza mica, pana la incorporarea completa.

Aluatul se pune intr-un bol uns cu ulei, se acopera cu folie alimentara si se pune la dospit intr-un loc cald, timp de o ora.

Dupa perioada de dospit, aluatul se imparte in 2 bile egale si se lasa pe masa, acoperit inca 15 minute.

Pentru umplutura:

  • 66 g Stafide

  • 66 g Merisoare

  • 266 g Coaja Confiata Citrice

  • 150 g Unt Moale

Pentru umplutura puteti folosi si alte combinatii, cipsuri de ciocolata, zahar si scortisoara, etc.

Fiecare bila se intinde, se unge cu jumatate din cantitatea de unt si se umple cu o jumatate din umplutura. Se ruleaza, dupa care se pun la rece timp de 30 minute. Se taie in doua pe lung si se ruleaza formand o spirala, cu partea taiata a ruladei spre exterior. Cozonacii se pun in 2 tavi de 15 cm diametru, se ung cu un amestec de galbenus de ou si putin lapte, se acopera usor cu folie alimentara si se mai pun la crescut, in tava, la loc cald, inca 30 minute.

Se coc la 150C timp de 50-60 minute dupa care se racesc in tava, acoperiti.

Previous
Previous

De ce am devenit cofetar?

Next
Next

Entremet cu Zmeura si Capsuni