Cornulete cu bors
Aici trebuia sa postez reteta de cornulete pe care mi-a lasat-o mama sau bunica (daca eram si eu un creator de continut serios), dar cum ele nu mi-au lasat nici o reteta de cornulete (sau de altceva), m-am dus si eu la un cofetar mai cofetar decat mine si am furat reteta.
Puteti citi reteta cu explicatiile originale aici: https://adihadean.ro/03/23/bors/ iar eu va las mai jos versiunea video, poate va ajuta.
Pentru 30 cornulete:
10 g Drojdie Proaspata
100 g Bors
90 g Ulei
1 bc Esenta Vanilie
15 g Coaja Lamaie
Pune toate ingredientele intr-un bol si amesteca-le cu un tel pana cand se dizolva drojdia.
250 g Faina
Adauga faina si amesteca cu o spatula pana se leaga putin aluatul. Dupa asta, ia-l in mana si tranteste-l de masa de cateva ori pana cand devine putin mai legat si lucios. Nu framanta aluatul pentru ca vrem cornulete fragede!
Pune aluatul inapoi in bol, acopera cu folie alimentara si pune la frigider pentru o ora. Dupa asta, intinde-l intr-un dreptunghi de 45x30 cm pe care il imparti in 15 (in 3 pe latura lunga si 5 pe latura scurta) si dupa aia din nou, fiecare dreptunghi format impartit in 2 pentru a obtine 30 de triunghiuri pe care o sa le umpli cu vreo 5g de umplutura la alegere. Ruleaza cornuletele si coace-le la 160C cu ventilatie timp de aproximativ 25 minute.
La final, tavaleste-le prin zahar pudra imediat dupa coacere (sau nu) si sunt gata!