Blat Umed de Vanilie
Un blat umed si dens, excelent pentru torturi unde se doreste un blat alb (fara cacao sau ciocolata).
Pentru un blat de 20cm
210 g Faina
30 g Nuca de cocos
8 g Praf de copt
2 g Sare
Punem ingredientele uscate intr-un bol si le omogenizam folosint un tel.
120 g Unt moale
210 g Zahar
15 g Coaja lamaie (de la 2 lamai medi)
Untul se spumeaza cu zaharul si cu coaja de lamaie pana se deschide foarte tare la culoare (sa devina aproape alb).
180 g Lapte caldut
Se adauga rand pe rand laptele si ingredientele uscate peste untul spumat, cate 1/4 - 1/3 din fiecare pe rand, mixand pe viteza mica doar pana la integrare.
140 g Albus Ou
Spumam albusul si il adaugam peste blat in 3-4 randuri, amestecand usor cu spatula. Se coace la 150-160 C pana cand este auriu si o scobitoare introdusa in blat iese curata.