Banana Bread - Chec Umplut cu Crema

Am vrut sa va arat reteta asta de banana bread acum foarte mult timp dar m-am tot luat cu altele. Are foarte multe banane si deci un gust puternic delicios! Se pot adauga picaturi de ciocolata, nuci, alune, deci o puteti personaliza cum vreti si e buna si ca prajitura de sine statatoare (un adevarat travel cake - Gâteaux de voyage), dar varianta asta, umplut cu crema de ciocolata si acoperit cu glazura ferrero il aduce la urmatorul nivel de deliciozitate!

Pentru o tava de 8 x 15 x 6.9cm - aproximativ 750g

Unge tava (toate componentele) cu unt si pudreaza bine cu faina. Poti pune tava la rece pana pregatesti compozitia.

  • 60 g unt

  • 75 g Zahar Brun

Mixeaza untul moale cu zaharul pana cand se aereaza si se deschide la culoare.

  • 1 bc Ou

Adauga oul si mixeaza pana la omogenizare.

  • 200 g Banane (extra coapte)

  • 30 g Smantana Fermentata

  • 1/2 bc Esenta Vanilie

Adauga pe rand bananele pisate cu o furculita, smantana si esenta de vanilie, mixand dupa fiecare.

  • 30 g Nuci

Adauga nucile coapte usor in cuptor si maruntite.

  • 120 g Faina

  • 3 g Praf de Copt

  • 1 g Bicarbonat

Amesteca ingredientele uscate pana se omogenizeaza si adauga-le peste restul ingredientelor, amestecand cu o spatula doar pana la integrare.

Adauga compozitia in tava si coace cu capacul pus, aproximativ 1 h la 175C fara ventilatie. Asigurate ca chec-ul nu s-a prins de capac sau de margini si elibereaza cilindrul din mijlocul formei dupa care pune totul la loc si lasa chec-ul la racit. Dupa ce s-a racit complet, pune-l la frigider cateva ore, tot in tava.

Umple chec-ul cu crema de ciocolata si glazureaza-l folosind o portie din glazura ferrero.

Previous
Previous

Cu cat sa vand Kg de Tort / Prajitura ?

Next
Next

Tort Egiptean