Banana Bread - Chec Umplut cu Crema
Am vrut sa va arat reteta asta de banana bread acum foarte mult timp dar m-am tot luat cu altele. Are foarte multe banane si deci un gust puternic delicios! Se pot adauga picaturi de ciocolata, nuci, alune, deci o puteti personaliza cum vreti si e buna si ca prajitura de sine statatoare (un adevarat travel cake - Gâteaux de voyage), dar varianta asta, umplut cu crema de ciocolata si acoperit cu glazura ferrero il aduce la urmatorul nivel de deliciozitate!
Pentru o tava de 8 x 15 x 6.9cm - aproximativ 750g
Unge tava (toate componentele) cu unt si pudreaza bine cu faina. Poti pune tava la rece pana pregatesti compozitia.
60 g unt
75 g Zahar Brun
Mixeaza untul moale cu zaharul pana cand se aereaza si se deschide la culoare.
1 bc Ou
Adauga oul si mixeaza pana la omogenizare.
200 g Banane (extra coapte)
30 g Smantana Fermentata
1/2 bc Esenta Vanilie
Adauga pe rand bananele pisate cu o furculita, smantana si esenta de vanilie, mixand dupa fiecare.
30 g Nuci
Adauga nucile coapte usor in cuptor si maruntite.
120 g Faina
3 g Praf de Copt
1 g Bicarbonat
Amesteca ingredientele uscate pana se omogenizeaza si adauga-le peste restul ingredientelor, amestecand cu o spatula doar pana la integrare.
Adauga compozitia in tava si coace cu capacul pus, aproximativ 1 h la 175C fara ventilatie. Asigurate ca chec-ul nu s-a prins de capac sau de margini si elibereaza cilindrul din mijlocul formei dupa care pune totul la loc si lasa chec-ul la racit. Dupa ce s-a racit complet, pune-l la frigider cateva ore, tot in tava.
Umple chec-ul cu crema de ciocolata si glazureaza-l folosind o portie din glazura ferrero.