Prajitura cu Mousse de Caramel
Dupa cum am promis, revin cu o reteta in care folosim sosul de caramel pe care l-am facut anterior. Am modificat putin o reteta mai veche si a iesit aceasta prajitura cu mousse de caramel, multa nuca si ciocolata. Un deliciu!
Pentru 1.2 kg prajitura intr-o forma de 20x20 cm:
Pentru blat:
112 g Albus Ou
66 g Zahar
Albusul se spumeaza usor si se adauga zaharul mixand pana cand obtinem o bezea lucioasa si stabila.
2 g Praf de Copt
27 g Faina
133 g Nuca Macinata
Ingredientele se amesteca dupa care se integreaza in bezea, incercand sa o mentinem cat mai pufoasa.
133 g Nuca Prajita
Nuca prajita 10-15 minute la cuptor se pune pe baza unei forme de 20x20 cm dupa care bezeaua se toarna deasupra si se niveleaza. Se coace la 175C timp de 20-25 minute.
Ganache de ciocolata:
200 g Ciocolata 55%
200 g Frisca
Ingredientele se topesc impreuna pe baie de aburi si se lasa la racorit putin pentru ca ganache-ul sa se intareasca putin dupa care acesta se toarna peste blatul copt pus invers (cu nucile prajite in sus) intr-un inel de 20x20 cm.
Peste ganache se pun biscuiti de vanilie insiropati in cafea si se pune la rece 30 minute.
Pentru mousse-ul de caramel:
200 g Caramel
1.5 (5g) Foi Gelatina
75 g Mascarpone
175 g Frisca
Gelatina hidratata se integreaza in caramelul incalzit dupa care acesta se toarna peste mascarpone si se amesteca. Se integreaza frisca spumata si mousse-ul se toarna peste stratul de biscuiti. Prajitura se tine la rece minim 6 ore inainte de a o taia.