Prajitura cu Mousse de Caramel

Dupa cum am promis, revin cu o reteta in care folosim sosul de caramel pe care l-am facut anterior. Am modificat putin o reteta mai veche si a iesit aceasta prajitura cu mousse de caramel, multa nuca si ciocolata. Un deliciu!

Pentru 1.2 kg prajitura intr-o forma de 20x20 cm:

Pentru blat:

  • 112 g Albus Ou

  • 66 g Zahar

Albusul se spumeaza usor si se adauga zaharul mixand pana cand obtinem o bezea lucioasa si stabila.

  • 2 g Praf de Copt

  • 27 g Faina

  • 133 g Nuca Macinata

Ingredientele se amesteca dupa care se integreaza in bezea, incercand sa o mentinem cat mai pufoasa.

  • 133 g Nuca Prajita

Nuca prajita 10-15 minute la cuptor se pune pe baza unei forme de 20x20 cm dupa care bezeaua se toarna deasupra si se niveleaza. Se coace la 175C timp de 20-25 minute.

Ganache de ciocolata:

  • 200 g Ciocolata 55%

  • 200 g Frisca

Ingredientele se topesc impreuna pe baie de aburi si se lasa la racorit putin pentru ca ganache-ul sa se intareasca putin dupa care acesta se toarna peste blatul copt pus invers (cu nucile prajite in sus) intr-un inel de 20x20 cm.

Peste ganache se pun biscuiti de vanilie insiropati in cafea si se pune la rece 30 minute.

Pentru mousse-ul de caramel:

  • 200 g Caramel

  • 1.5 (5g) Foi Gelatina

  • 75 g Mascarpone

  • 175 g Frisca

Gelatina hidratata se integreaza in caramelul incalzit dupa care acesta se toarna peste mascarpone si se amesteca. Se integreaza frisca spumata si mousse-ul se toarna peste stratul de biscuiti. Prajitura se tine la rece minim 6 ore inainte de a o taia.

Previous
Previous

Decor tort in valuri

Next
Next

Sos de Caramel