Glazura Oglinda
Glazura oglinda este perfecta pentru a acoperii torturi entrement, cu un efect foarte lucios si posibilitatea de a o colora in orice culoare. Poate parea intimidanta dar veti vedea ca este foarte simplu de facut si aplicat!
75 g Apa
150 g Zahar
Apa si zaharul se pun pe foc la fiert pana ajung la 103 C.
10 g Gelatina
50 g Apa
Gelatina se hidrateaza in apa si se adauga peste siropul de zahar cand acesta a ajuns la 103 C. Opreste focul si amesteca pana cand toata gelatina s-a topit.
175 g Ciocolata alba
100 g Lapte condensat indulcit
Toarna siropul de zahar si gelatina peste ciocolata amestecata cu laptele condensat si amesteca fara a introduce bule de aer, pana cand toata ciocolata s-a topit. Adauga colorant tinand cont ca la final glazura se va deschide putin si mixeaza cu un blender vertical.
Glazura se foloseste cand a ajuns la 33-35 C, turnand-o peste tortul congelat.